Turun kaupunki haluaa olla maailman paras


Turku

Kunnan tekee parhaimmaksi asumispaikaksi sen tyytyväisimmät asukkaat. Tyytyväisyys syntyy asioiden hoitamisen helppoudesta ja palveluiden saavutettavuudesta. Moderni Turun kaupunki haluaa olla lähellä asukkaitaan ja palvella heitä ajasta, paikasta tai päätelaitteesta riippumatta.

He halusivat tuoda asioinnin helppouden uudelle tasolle riippumatta asukkaan elämäntilanteesta tai taitotasosta. Ratkaisu tähän unelmaan oli valjastaa uusin teknologia vastaamaan inhimilliseen tarpeeseen. Tästä unelmasta syntyi DriveTurku-ohjelma. DriveTurku-ohjelman avulla Turun kaupunki haluaa tarjota ratkaisuja asukkaidensa arkipäiväisiin tarpeisiin. Yhdeksi ratkaisuksi tähän on luotu kokonaisvaltainen palvelutarjonta verkkoon eli sähköinen palvelutori. DriveTurku-ohjelma on osa kaupungin monikanavaisen asiakaspalvelun kehittämistä. Se tuo myös tehokkuutta kaupungin työntekijän arkeen, kun asiointiprosessit mietitään ja rakennetaan uudelleen kaupungin sisällä. Tämä näkyy parempana palveluna itse asukkaalle. Lisäksi ohjelma lisää kunnassa yritysyhteistyötä, joka palvelee kaikkien siellä toimivien etuja.

Hankkeen taustaa

Turun kaupungin ja Citrus Solutions Oy:n yhteistyö jatkuu ja monipuolistui, kun Citrus valittiin IT-konsultointipalveluiden yhdeksi puitesopimustoimittajaksi. Citrus tulee 31.10.2018 asti yhden vuoden mahdollisella lisäoptiolla tarjoamaan asiantuntijaosaamistaan ja palveluratkaisujaan Turun kaupungin tarpeisiin seuraavilla kohdealueilla:

Liiketoimintatieto, tietovarastointi (sisältäen tietomallintamisen) ja BI-ratkaisut Arkkitehtuurien määrittely Citrus on Turun kaupungin puitesopimustoimittajana myös liitännäispalvelujen (tfo.fi, föli.fi, arkea.fi) ylläpitosopimuksessa sekä sähköisen asioinnin puitesopimuksessa. Helmikuussa Citrus ja turkulainen Sofokus Oy yhteistyössä lähtevät kehittämään sähköistä palvelutoria, jonka tarkoituksena on näyttää yritysten, kaupungin ja kolmannen sektorin tuottamat palvelut tarvittavine tietoineen. Tulevia käyttäjiä ovat kaupungin asiakas- ja palveluohjausta tekevät ihmiset, kuntalaiset, yritykset sekä palveluiden tuottajat. Alustan kehittäminen aloitetaan siivouspalveluista ja yhteistyössä Turun kaupungin kanssa on mukana Sitra.

Hankkeesta kertoo mielellään lisää Citrus Solutions Oy:n Turun toimiston palvelupäällikkö Taina Koskinen

Taina Koskinen
Palvelupäällikkö, Turun toimisto
taina.koskinen@citrus.fi
+358 40 537 0300


Arcusys avasi tytäryhtiön Bostoniin

Atrain-ryhmittymään kuuluva Arcusys Oy avasi maaliskuun alussa tytäryhtiön Bostoniin. Yhdysvaltoihin laajentumisen myötä yrityksen toiminta kansainvälistyy ja toimipaikkoja on jo kolmessa eri maassa.

Lue koko juttu

Saimme uusia puitesopimuksia

Hansel julkisti 15.4.2015 päätökset IT-konsultoinnin 2015 – 2019 -puitejärjestelykilpailutuksista. Atrain verkosto sai uusittua puitesopimuksia ja on 2015 alkaen neljällä osa-alueella Hanselin puitesopimustoimittaja.

Lue koko juttu

Citrus mukana Kelan tietojärjestelmien uudituksessa

Kelan tietojärjestelmien uudistus on vuosikymmenen isoimpia IT hankkeita Suomessa. Hankkeen tarkoituksena on modernisoida it-järjestelmät, perinteisestä isokone-ympäristöstä nykyaikaiseen kolmitasoarkkitehtuuriin.

Lue koko juttu